PVF zet zich in voor hogere agrarische productie - PVF

Search
Go to content

Main menu:

Actueel archief

PVF zet zich in voor hogere agrarische productie
Nickerie, 29 december 2013
  
NIEUW NICKERIE - De Politieke Vleugel van de Fal (PVF) maakt zich sterk om volgend jaar de agrarische productie te organiseren. Daarom zal de partij in 2014 een informatiecampagne opzetten om de agrarische sector te organiseren en de productie verder te verhogen. Dat zegt Soedeschchand Jairam, voorzitter van de PVF.

Een verbeterd kunstwerk in een irrigatieleiding in een polder in Nickerie. Volgens PVF-voorzitter Soedeshchand Jairam zal dat de rijstproductie helpen verhogen. Foto: Beta Debidien   

Volgens Jairam is de groei van het areaal ingezaaide padie van de laatste jaren voornamelijk te danken aan de rehabilitatie van de rijstpolders in Nickerie, de verbeterde irrigatie, verbeterde voorlichting en zaaizaadvoorziening. "De verbeterde infrastructuur, goede voorlichting en hoogwaardig kwaliteit zaaizaad hebben geleid tot verbetering van kwaliteit en opbrengst", zegt Jairam.

De PVF wil ook dat er in het komende jaar meer en speciale aandacht komt voor de bewustwording van de noodzaak tot samenwerking en organisatie binnen de sector. Volgens de PVF moeten betrokken partijen begrijpen dat in deze concurrerende wereld afzonderlijke ondernemingen vrijwel nooit hun gestelde doel kunnen bereiken.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu