PVF verzoekt Minov om compensatie HAVO-studenten - PVF

Search
Go to content

Main menu:

Actueel archief

PVF verzoekt Minov om compensatie HAVO-studenten
Nickerie, 3 juli  2014

De Politieke Vleugel van de Fal(PVF) is blij met het onderzoek dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling(Minov) heeft laten instellen naar aanleiding van fouten in het examenwerk Economie 1 van het HAVO. Het resultaat was uiteraard dat er een cijferfout in het werk was, zegt de PVF in een persbericht. Echter is de PVF de mening toegedaan dat het probleem hiermee niet volledig is verholpen. Studenten zijn door deze rekenfout in de war geraakt en hebben veel tijd verloren. Deze latente gevolgen van de cijferfout zijn dus niet gecompenseerd. Daarnaast heeft het Minov geen uitspraak gedaan over de toetsvorm van opgave 3.


Het is en het blijft voor de PVF een vraag waarom de examencommissie van economie 1 na jaren besloten heeft om het onderdeel buitenland niet te toetsen. De PVF keurt deze werkwijze ten zeerste af en onderstreept dat opvoeders niet op zo een pedagogisch onverantwoorde wijze kunnen omgaan met belangen van leerlingen.

Namens de ouders en de leerlingen die het vak economie 1 op het HAVO hebben gemaakt, doet de PVF een verzoek aan het Minov om de latente gevolgen en ongeplande toetsvorm te compenseren. Daarnaast roept de PVF het ministerie op om te waken dat dit soort zaken zich in de toekomst herhalen.

De PVF doet verder een beroep op het Minov om alle intersectieverslagen van alle secties van het VWO en HAVO onder de loep te nemen. Bij het opstellen van examenwerkjes dient men dan zich strikt te houden aan de docentenagenda, want een bepaald aspect kan op verschillende manieren worden getoetst.

Om een kwalitatief examenwerk te garanderen, is het van belang dat er één of meer externe deskundigen worden aangewezen voor het opstellen van het examenwerk. Als het aan de PVF ligt zou het examenwerk opgesteld moeten worden door externe deskundigen en geen docenten die het vak verzorgen op één van de scholen. Hierdoor wordt voorkomen dat bepaalde leerlingen onbewust worden voorgetrokken.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu