PVF leverde aanzienlijke bijdrage aan prestatie V7 Nickerie - PVF

Search
Go to content

Main menu:

Actueel archief

PVF leverde aanzienlijke bijdrage aan prestatie V7 Nickerie
Nickerie, 03 juni  januari 2015

Voorzitter Soedeschand Jairam van de Politieke Vleugel FAL (PVF) zegt aan Dagblad Suriname dat zijn partij een enorme bijdrage heeft geleverd aan de prestatie van de V7 in Nickerie. Jairam, die onder de vleugel van de Nationale Partij Suriname (NPS) op nummer 5 van de V7 lijst in het rijstdistrict, was gekandideerd, heeft slechts 731 stemmen weten te behalen.

Jairam geeft aan niet echt achteruit te zijn gegaan, omdat hij bij de verkiezingen van 2010 772 stemmen in BVD/PVF-combinatieverband kreeg. De partij heeft vanaf het vertrek van oud-voorzitter Jiwan Sital nimmereen zetel binnen De Nationale Assemblee (DNA) kunnen bemachtigen. Volgens Jairam hoeft dit echter niet te betekenen dat de partij haar beste tijden heeft gehad en nu moet ophouden te bestaan. ‘Belangrijk voor ons is dat de strijd op alle manieren geleverd wordt, omdat de strijd belangrijker is dan het resultaat’, stelt de politicus. De partij streeft volgens de PVF’er ernaar om het welvaart en welzijn van het volk te verhogen en moet het resultaat van de verkiezingen geen enkele reden geven om van deze idealen af te wijken of gedemotiveerd te raken.

De stap om onder de vleugel van de groene partij te gaan, benadrukt hij nog steeds als een weloverwogen en goede beslissing. Op basis van de doelstellingen en visie was deze samenwerking volgens hem tot stand gekomen. Het een en ander over de slechte resultaten moet volgens Jairam gezocht worden binnen de informatieverspreiding bij de campagnevoering. Jairam zegt dat de politieke campagne van de partij heel laat in februari aanving, waardoor de partij niet voldoende in beeld is gekomen.

De samenwerking tussen de twee partijen duurt voort tot 2020. Bepaalde zaken zullen in de komende periode geëvalueerd worden en zal de PVF na de beëindiging van de samenwerking over 5 jaar kijken wat de volgende stap zal zijn. Feit is dat de partij zal blijven voortbestaan. ‘In de politiek heb je tijden waar je verliest en tijden waar je wint. Aangezien de lijstduwer minder stemmen heeft gehad dan verwacht, zullen we moeten kijken waar de oorzaak ligt’, aldus Jairam. De V7-kandidaten die wel binnen zijn, zijn DjotiesJagernath, Jitendra Kalloe en William Waidoe. Jairam heeft van 2005-2010 al gefungeerd als lid van het parlement. Daarna is hij in 2012 benoemd tot directeur van het Anne van Dijk Onderzoekscentrum Nickerie (Adron). In december 2014 werd hem medegedeeld dat zijn contract bij het rijstonderzoeksinstituut niet meer zou worden verlengd.

Bron: DBS

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu