PVF en NPS sluiten overeenkomst tot verkiezing 2020 - PVF

Search
Go to content

Main menu:

Actueel archief

PVF en NPS sluiten overeenkomst tot verkiezing 2020
Nickerie, 17 januari 2015

De Nationale Partij Suriname (NPS) en de Politieke Vleugel FAL (PVF) hebben in Saramacca een samenwerkingsovereenkomst getekend. In de districten Saramacca en Nickerie zullen zij gezamenlijk campagne voeren en kandidaten op de kiezerslijst plaatsen. “We moeten ons klaar maken om gezamenlijk werkzaamheden uit te gaan voeren in Suriname om ervoor te zorgen dat zaken die ontspoord zijn weer op spoor kunnen krijgen", zegt NPS voorzitter Gregory Rusland. Hij haalt hierbij onder andere de economische situatie en deviezenreserve aan.

Na de ondertekening maakten Soedeshchand Jairam (VPF) en Gregory Rusland (NPS) een vuist. Rechts, ondervoorzitter Ruth Wijdenbosch. (Foto: Raoul Lith)


De PFV zal zich aansluiten bij de NPS om deel te nemen aan de verkiezingen op 25 mei. De onderhandelingen tussen de NPS en andere samenwerkende partijen zijn nog gaande, waarna gekeken zal worden met de PVF op welke plekken kandidaten geplaatst zullen worden. PVF voorzitter, Soedeshchand Jairam, denkt dat dit model van samenwerking beter gaat werken. In de overeenkomst is duidelijk afgesproken dat er regelmatig overleg gepleegd zal worden en dat de PVF het beleid van de NPS fractie zal ondersteunen.

Voorzitter Jairam van de PVF en Rusland van de NPS hopen beiden op een intensievere samenwerking, dan voorheen. Politiek is van dienst tot de samenleving en niet omgekeerd, benadrukt Rusland. De overeenkomst tot samenwerking duurt tot de verkiezingen in 2020.

Raoul Lith


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu