PVF - verschil in agrarische ontwikkeling Suriname en buitenland - PVF

Search
Go to content

Main menu:

Actueel archief

PVF: verschil in agrarische ontwikkeling Suriname en buitenland
dWT, Nickerie, 6 januari 2014

NIEUW NICKERIE - Er is een contrast tussen de agrarische ontwikkeling in Suriname en die in het buitenland. Al geruime tijd is er wereldwijd sprake van een dynamisch veranderingsproces, waarbij alle onderdelen van de agrarische sector en de daaraan verwante bedrijfstakken voordurend transformeren.

Enkele jongeren werken samen met de oudere rijstboeren. Foto: Beta Debidien  

Dat zegt Soedeshchand Jairam, voorzitter van de Politieke Vleugel van de Fal (PVF), in gesprek met de Ware Tijd. Volgens Jairam zorgen technologische en maatschappelijke en institutionele ontwikkelingen voor een gestadige groei van de agrarische productie per oppervlakte  en per arbeidskracht. In Suriname is dat echter niet het geval. "Ondanks dat er in principe in Suriname gunstige natuurlijke omstandigheden aanwezig zijn voor een levensvatbare agrarische ontwikkeling, blijft de feitelijke productie ver onder wat er mogelijk is'', beweert Jairam.

Volgens hem vormt een slecht imago een knelpunt voor de agrarische ontwikkeling. "Hierdoor hebben boeren hun kinderen over het algemeen niet gestimuleerd om ook landbouwer te worden. Slechts de kinderen die niet in staat zijn geweest om via een middelbare of hogere opleiding een ander beroep te kiezen, nemen min of meer noodgedwongen de bedrijfsactiviteiten over" zegt Jairam.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu